Çabuk Saç Uzatan Şahane Yöntemler

Saçları uzatacak işe yarar yöntemleri sizin için galerimizde bir araya getiriyoruz. Çabuk uzayan saçlar için bu etkili saç uzatma yöntemlerini ve saç maskesi tariflerini kaçırmayın. Galerideki ileri butonuna tıklayarak siz de resimlerin altında saçları çabucak uzatacak işe yarar yöntemleri öğrenebilir ve kendi saçlarınızda uygulayabilirsiniz.

1.

1.

Bedenimize sağlıklı ve gerektiği şekilde bakmazsanız, saçlarınız da sağlıksız olacak ve hızlı uzamayacaktır. Vücudunuza iyi bakarak, bir saç bakım kürleri uygulayarak vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerle beslenmelisiniz. Bu önemli tavsiyeler ile kısa bir süre içinde saçlarınız eskisinden çok daha canlı ve parlak bir hale gelecektir.


2. Uzun Saç Düşmanları Nelerdir?

2. Uzun Saç Düşmanları Nelerdir?

Sabah kalktığınız andan itibaren, gün boyu ve hatta uyku esnasında saçların kırılmasına neden olan pek çok etken bulunur. Sık yapılan hatalar arasında ise; yanlış fırçalama ve yıkama, saç uçlarını gerekli sıklıkta kısaltmamaktır. Bunun dışında pek çok şey saçın kırılmasına, yıpranmasına ve zayıflamasına neden olabilir.
Dilerseniz hemen saçları güçlendirip uzatacak yöntemlere geçelim.


3. Doğal saç uzatıcı maske (1) tarifi için malzemeler:

3. Doğal saç uzatıcı maske (1) tarifi için malzemeler:

Saç uzatıcı maske için malzemeler:
* Yoğurt
* Yumurta
* Limon suyu
* Kına


4. Doğal saç uzatıcı maskenin yapılışı:

4. Doğal saç uzatıcı maskenin yapılışı:

Kına, yumurta, yoğurt, ve limon suyunu bir kaba alarak, hepsini karıştırın. Yoğun bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırlanan bu karışımı saçların her yerine ve saç derisine masaj yaparak sürün. Bir saat beklettikten sonra şampuanla yıkayın. Bu maske bunun yanı sıra saç dökülmesi sorununa çözüm olacaktır.


5. Doğal saç uzatma maskesi için alternatif saç maskesi (2) için malzemeler ve yapılışı:

5. Doğal saç uzatma maskesi için alternatif saç maskesi (2) için malzemeler ve yapılışı:

* 1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otu
* 1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile birlikte güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı saçınıza masaj yaparak sürün ve saç diplerinin her yerine dağıtın. Böylece 15 dakika boyunca bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık su ile iyice durulayın. Saçınızın daha çabuk uzaması için bu kürü, haftada 1 defa uygulamalısınız.


6. Doğal saç maskesi (3) malzemeleri ve yapılışı:

6. Doğal saç maskesi (3) malzemeleri ve yapılışı:

Yarım olgun avokadoyu çatal yardımıyla güzelce ezip, içine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı karıştırın. Sonra tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra saç diplerine yedirerek uygulayın. Sonrasında saçlarınızı ilk olarak mutfak için kullanılan streç filmden bir kat sarıp onun da üzerine ılık havlu sarın ve bu şekilde 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonunda ise saçınızı yıkayın ve durulayın.
Bu maskenin etkisini görmek için hafta bir kere uygulayabilirsiniz.


7. Saç Uzatıcı Maske (4)

7. Saç Uzatıcı Maske (4)

* 10 gr Entele Otu,
* 2 Su Bardağı Elma Sirkesi,
* 2 Su Bardağı İçme suyu,
Entele otunu, elma sirkesini ve suyu bir tencereye boşaltın ve kaynatın. Tenceredeki suyun yarısı buharlaşıp boşalana kadar kaynatın. Ardından soğutun. Soğumasının ardından saç diplerimize yuvarlak hareketlerle sürüyoruz. Bir iki saat kadar saçımızda bekletip ılık suyla yıkayın.
Haftada 3 defa uygulamanız yeterli gelecektir.


8. Saç Uzatıcı Maske (5)

8. Saç Uzatıcı Maske (5)

10 Gram Entele Otu,
1 Şişe Badem Yağı,
1 Şişe Bepanthene,
1 Adet Saç Bonesi,
Saçınızı öncelikle yıkayıp temizleyin. Sonrasında aktardan aldığınız 10 gram entele otunu bir kahve cezvesinin 4/3 ünü suyla doldurarak içine atın ve kaynamaya bırakın. Kaynamasının ardından süzüp soğaumaya bırakın. Badem yağını ve bepanthene’i entele otu suyuyla karıştırın ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Başınıza bir bone geçirerek 20 dakika fön makinesi ile kuturun. Fön işleminden sonra 10 dakika daha bekletip boneyi çıkarın ve ardından saçlarınızı yıkayın.