Evde Yapılabilecek En Etkili Cilt Bakım Tavsiyeleri

Evde yapabileceğiniz en etkili cilt bakım tavsiyelerini galerimizde sizin için bir araya getirdik. Galerideki ileri butonuna tıklayarak siz de resimlerin altında evde hazırlayabileceğiniz cilt bakımı tavsiyelerini görebilir ve kendiniz için uygulayabilirsiniz.

1. Besinler

1. Besinler

Genellikle hepimizin cilt kusurları bulşunur. Bunu önlemek için de ilk yapılması gereken şey beslenme düzeninizi oluşturarak sağlıklı beslenmektir. Bilhassa yağlı bir cilde sahip olanların yağlı yiyeceklerden ve abur cuburdan mümkün olduğu ölçüde uzak durması gerekir.


2. Temel Yağ Asitleri (EFA)

2. Temel Yağ Asitleri (EFA)

Vücut temel yağ asitlerini kendi başına üretemez bu sebeple insanlar diyete gereksinim duyarlar. Temel yağ asitleri oldukça sağlıklı ve yararlıdır. Cildimizdeki nem kaybının önlemesine, güçlenmesine, kırışıklıklar ve lekelerin oluşmasını engellenmesine yardımcı olur. Bu besinlerin arasında ise fındık, taze tohum, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler bulunur.


3. C Vitamini

3. C Vitamini

Anti-oksidan özelliği bulunan c vitamini cilt bakımı açısından oldukça önemli vitaminlerden biridir. Bunun yanında ciltte kırışıklık oluşmasını da yavaşlatmaya yardımcıdır. Vücudumuz her dört saatte bir yenilenmektedir bu sebeple C vitaminini gün boyu makul miktarlarda almamız gerekir. Bol bol taze meyve tüketin. Özellikle narenciye grubunu beslenme düzeninizin ayrılmaz bir parçası haline getirin.


4. E Vitamini

4. E Vitamini

E vitamini cilt dokularını korumasının yanında,cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırıp radikal hasarları engeller. Pek çok sebzede, fındıkta ve tohumda bulunur.


5. Çinko

5. Çinko

Çinko anti-oksidandır bunun yanında cildin yağ bezelerinin korunmasına da katkıda bulunur. Akne ve dermatit gibi cilt kusurları çinko eksikliği sebebiyle olur. Çinko baklagiller, kepekli tahıllar, fındık ve tohumların yanında pek çok hayvansal gıdada da yer alır.


6. Su

6. Su

Vücuttan toksinlerin atılması için su içmemiz şarttır. Bu nedenle günlük olarak mutlaka 2 litre kadar su tüketmeye dikkat edin. Bilhassa sıcak havalarda, fazla kafeinli içecek içildiğinde, aşırı tuzlu yiyecekler sonrasında su tüketimini artırın.


7. Topikal Tedaviler

7. Topikal Tedaviler

Doğal bir vitamin olmasının yanında zengin minerallere de sahiptir. İyi bir cilt bakımı yapabilmek için en az beslenme kadar doğal malzemeler de kullanıp cildimizi canlı tutmak mümkün.